Konsten att vara kreativ

I fredags kväll såg jag dokumentären Vi kommer aldrig att dö med Bo Kaspers orkester. http://www.svtplay.se/video/6707361/bo-kaspers-vi-kommer-aldrig-att-do/bo-kaspers-vi-kommer-aldrig-att-do-avsnitt-1

Jag kastades tillbaka till ett minne från en av deras konserter på Vega i Köpenhamn. När trumpetisten Peter Asplund spelar solot till ”Vi kommer aldrig att dö” står jag där i folkhavet och blir träffad av blixten! Tonerna når mig rakt in i hjärtat och plötsligt jag känner mig som ett med hela universum. Jag har tusen sådana minnen genom hela livet, ett annat minne är när jag själv står på scenen på Jazzhouse i Köpenhamn och sjunger en av mina egna låtar med några supersköna musiker. Det var helt magiskt att höra min egen låt tolkas genom andras musikers instrument och i samspelet lyfter det bara och där händer det igen; musiken fullkomligt har exploderat inom mig och jag känner mig helt uppslukad av musiken.

Dessa minnen ligger som vackra pärlor inom mig och är drivkraften till att jag fortsätter sjunga och det är dessa ögonblick av magi som gör att jag älskar att sjunga och skapa musik. Det blir ett kall och på något sätt har jag inget val, jag måste sjunga!

Så tror jag att alla som håller på med något kreativt har det, det är inte ett val, det är ett kall och en gåva. Och den här gåvan ska vi försöka ta hand om så bra vi bara kan.

Det är konsten att vara kreativ!

2016-02-28 13.43.18

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s