Carpe Diem

Utmaningen just nu är att hitta tiden till att ge näring till min själ. Jag vet vad det är; att sjunga! Men jag vet inte när jag ska hinna göra det…

Vi har alla våra måsten och saker att göra, och så går dagarna, veckor och år utan att vi faktiskt har gjort det vi allra helst vill. Vi skjuter upp det hela tiden. Skriver listor på allt som ska göras, och sen, när allt det där är färdigt, när hemmet är perfekt, håret, kläderna, och alla runt omkring är glada, DÅ ska jag sätta mig ner vid pianot, njuta livet, men tänk om det är försent?

Fråga dig själv vad du allra helst skulle vilja göra, om du låg där på din dödsbädd, vad skulle du ångra, vad skulle svida som allra mest? Det finns ofta många saker vi vill och drömmer om, men rannsaka dig själv och försök sätta den ena saken i jämförelse, vad ville du ångra mest?

Jag lyssnar på Josefin Nilssons underbara röst och sörjer att hon har lämnat oss. Hon var en stor inspiration för mig och levde utifrån sett precis ett sånt liv jag drömmer om. Hon sjunger så där äkta och berörande som jag vill, med ett uttryck som både är rått och sårbart på samma gång. Lyssna på ”Maggans tur” med Ainbusk singers, en underbar låt om att leva livet!

Men jag lever mitt liv och står här mitt i vardagen med plikter och saker som ska göras. Långt från skivkontrakt, konserter, föreställningar och hus på Gotland som utifrån låter så underbart. Men inuti, innehållet i Josefins liv, var fyllt med sång och kärlek, och det är något jag kan göra redan idag. Små stunder vid pianot, sjunga i köket när jag lagar mat, lyssna på musik, sjunga för mina barn och ge dem kärlek genom att jag delar med mig av det som jag älskar. För jag tror att det är det jag skulle ångra mest, när jag en dag ligger där på min dödsbädd, att veta att jag hade chansen att sjunga men att jag sköt upp det tills det var försent. Så jag gör det idag! Kanske inte är så stort och storslaget utifrån sett, kanske blir det inte så mycket som jag önskar, men jag gjorde det! Jag sköt upp disken, och sjöng först!

Carpe diem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s