Morgonsidor

  ”Brain-drain” är ett helt magiskt redskap för mig! Det funkar varje gång och känns nästan som trolleri efter att du har gjort det ett tag. Det spelar ingen roll hur sur och gnällig jag är innan jag sätter igång, jag kommer alltid ut på andra sidan, med ett ljusare sinne, en mer målvedveten blick och lättare steg. Prova!! Det är otroligt effektivt!

Min guru Julia Cameron, kallar det ”Morgonsidor” och det är en metod som tusentals av kreativa konstnärer har använt för att utveckla sig inom sin konstart.

Det går till så här ungefär; fatta pennan och skriv varje dag ca tre A4 sidor. Skriv allt som du kommer i tankar om, låt pennan gå oavbrutet, snabbt och slarvigt nästan utan stopp, skriv vad som helst som dyker upp, även ”jag vet inte vad jag ska skriva” tio gånger efter varann;) och låt alla dina tankar komma ner på pappret utan censur. Släpp ut allt virrvarr av tankar som trängs där inne och tillslut blir det kanske en fråga som dyker upp inom dig, eller du inser att något upprepar sig på pappret. Du kan t om fråga om vägledning för vad du ska göra, och på något sätt kommer det ett svar, ibland lite gömt, ibland precis på sista raden, från en lugn klar röst inom dig, och plötsligt vet du bara!

Det är så skönt att ha en plats där jag kan ”gnälla-av-mig”, låta tankarna flöda om stort och smått, stora drömmar trängs med saker jag skulle komma ihåg, och små idéer som dyker upp igen och igen för att sen visa sig vara just det där första steget vidare. Jag upplever att för varje dag jag gör det, ju närmare mig själv kommer jag.

Nu har jag börjat skriva mina sidor igen efter en låååång paus, och efter bara några dagar blir jag mer och mer medveten om vad jag vill prioritera i mitt liv. Det kanske inte är någon nyhet för mig egentligen 😉 men jag inser ännu en gång hur viktigt det är att ha musik i mitt liv! Så idag har jag anmält mig till kurser i musik!

Ett steg i taget. Ett steg i rätt riktning. Ett litet steg, men ändå ett steg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s