Jag har krupit upp i sängen på hotellrummet med en kaffe och njuter den där tystnaden som är på hotell mitt på dagen! Andas ut och tar in, smälter alla intryck och upplevelser!

Jag är tillbaka i Stockholm, det var här jag föddes, och har en hel helg med spännande kurser om musik, föreläsningar och workshops, och jag påminns om hur viktig musiken är för oss människor!

Jag befinner mig nu för tiden mitt i ett rus av lycka och i ett flow som lyfter mig fram och det är så lätt att känna tillit då. Så lätt att hitta energin att ta nästa steg, och jag njuter den här nya lättheten, glädjen och tilliten.

Snart släpper jag min första låt och flera är på väg! Känner mig så tacksam! På tisdag ska jag spela in min första musikvideo och det ska bli så spännande! Och på fredag ska jag få spela mina sånger med fantastiska musiker och jag lever verkligen min dröm nu och måste nypa mig i armen ibland!

Men det är inte alltid så, och jag kan fortfarande drabbas av den där automatiska rädslan för att något hemskt ska hända precis när allt är så bra. Det är inbyggt i varje cell av min kropp, programmerat, och uppdaterat om och om igen, och varningssignalerna blinkar i ögonvrån. Men nu kan jag fånga tankarna och lugna mig själv. För varje gång jag har upplevt att det inte hände något allvarligt så vågar jag mer. Men hur många historier och filmer har vi inte hört och sett som handlar om just det där, att precis när allt gick så bra så hände en olycka! Det finns inbyggt i vår kultur, och vi upprepar rädslan för varandra.

Det tar tid att lära nytt när det är så djupt programmerat, men det går, och jag kommer ihåg när jag skrev den här sången ”Rum för själen” som jag släpper nu på fredag.

Jag stod vid ett vägskäl i livet och hade kört fast. Då började jag ta nya steg i alla mina handlingar. Jag frågade mig själv vad jag skulle ångra att jag INTE hade gjort innan livet var slut. Gjorde en hel lista på saker, allt från min älsklingsrätt till stora drömmar och mål. Det var väldigt intressant att fråga mig själv vad jag ville ångra allra mest och på det sättet upptäcka vad jag älskade mest! Och så började jag leva mitt liv så, började laga min favorit mat, lyssna på min älsklings musik, göra det som jag verkligen ville och visste med mig att jag ville ångra. Små saker varje dag, ett litet steg men det fyllde mig med en sån kraft och ett flow. Med ett började jag bli mer synkroniserad och mötte rätt personer i mitt liv, fick plötsligt möjligheter som jag hade drömt om. Jag hade fortfarande många omständigheter i mitt liv som gjorde att jag inte bara kunde göra ALLT jag ville. Men det gav mig den insikten, att lyckan hittar vi inom oss, genom att skapa bästa möjliga omständigheter just då.

Jag började skriva fler och fler sånger, även om jag hade två små barn som behövde mig hela tiden. Jag skapade små öar av tid där min kreativitet fick plats, jag njöt en god kaffelatte varje morgon, skrev ”morgonsidor”, och inget kunde avbryta min heliga lilla stund vid fönstret, och efter ett tag började barnen hitta sina egna lekar. Jag visste att jag skulle ångra ihjäl mig om jag inte sjöng, om jag inte ens hade försökt, om det nu var min sista dag i livet, skulle den så inte fyllas av mina älsklingssånger? Eller kåldolmarna som jag egentligen älskade, men aldrig lagade för att ingen annan bad om det? Och äppelpaj, tänk om jag aldrig mer fick äta äppelpaj, det finns ju inget bättre! Så jag sjöng varje ton som det var min sista, och började fylla mitt liv med små oaser av det som var det bästa jag visste!

Haha, fantastiskt!! Så klart att de bjuder på äppelpaj på hotellet just idag!!

Även om det inte är helt lätt så försöker jag välja så bra som möjligt under de omständigheter som är varje dag, och ibland glömmer jag det helt och hållet och sugs in i alla hänsyn och plikter, men jag försöker komma ihåg att göra en liten sak varje dag.

Och nu när jag ännu mer försöker styra min tid och prioritera med min nya kalender som heter Passionplanner, så är det faktiskt samma sak. Vad har högsta prioritet just nu? Vad skulle jag ångra om jag inte ens hade försökt?

Det är något väldigt kraftfullt i att kunna vända rädslan för att något ska hända just när man har det som bäst, att vända rädslan för att det här underbara livet en dag ska vara slut till att faktiskt göra iallafall några av de saker man skulle ångra, stort eller smått!

LEV LIVET NU!

Det godaste i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s