Idag vet jag inte alls vad jag ska skriva, jag bara skriver! Jag har inte skrivit på länge och tänkt att jag skulle vara så himla säker på vad jag ville säga. Strukturerad och tydlig! Den dagen kom inte:) Jag är fortfarande i en virvlande svindlande energi och mitt liv snurrar på utan att jag kan kontrollera det! Så det är väl det det handlar om, ha ha, att släppa kontrollen! Jag vet ingenting om vad som kommer hända, jag vet inte ens vad jag ska skriva på nästa rad, vad står på nästa sida när jag vänder blad, vad handlar nästa kapitel om i den här boken, livets bok…

Så här virvlande har det varit sedan jag åkte till Gotland på en songwriter-retreat och fick underbara dagar med musik och inspirerande låtskrivare! Underbara samarbeten och härliga möjligheter kommer nu till mig och jag tar bara emot! Sträcker ut armarna och säger YES to all!!

Tänker tillbaka till hur det var innan jag åkte, jag hade en tydlig plan, t om en projektplan, visste precis hur allt skulle bli, datum och allt var planerat ner i detalj, förnuftigt och logiskt planerat med en klok strategi som jag hade vänt och vridit på från alla håll och kanter. Men jag kände mig inte helt lugn och glad, en oro och en skavande känsla växte i mig. Tillslut låg jag sömnlös på nätterna och vände och vred på mig. Tankarna snurrade runt och jag funderade och funderade! Tillslut en morgon vaknade jag och som från en klar blixt från himlen kom insikten att jag ville skriva ny musik, och att jag ville åka till Gotland igen på Songwriter retreat som jag gjorde förra året!! I mitt omedvetna visste jag ju helt säkert att det var det jag behövde, men mitt förnuft hade bestämt att i år behövde jag inte detta, jag skulle följa min fina planering! Jag åkte såklart! Nu gick det inte att stoppa undan igen, insikten och känslan var för stor att det gick att blunda för!

Här är mitt underbara Gotland, och platsen som ger mig en sån inspiration!

Det är ofta så för mig, att insikterna kommer alltid fram tillslut, och då väldigt kraftigt och plötsligt! Jag kan försöka hindra mig själv, med mina förnuftiga, logiska och kontrollbehov, men den där lilla konstnären jag har inom mig har fått mer och mer plats och har börjat tuffa till sig lite 🙂 Nu går hon inte att gömma längre! Och jag vill inte gömma henne, inte alls! Jag vill släppa fram henne och leva ett skapande liv, ett liv som är fullt, ett liv som är mitt!

Jag har läst Julia Camerons bok Konsten att vara Kreativ, och den ger dig uppgifter och små övningar för att just locka fram konstnären och ge den mer plats i ditt liv. Och det bästa med den här boken/kursen är att den ger dig möjligheten att skapa i ditt vanliga liv, och beskriver så fint hur du kan hantera förändringar när din konstnär börjar ropa högre och ta mer plats. Och det är väl just den del av kursen jag behöver läsa nu;) Hur jag kan balansera att vara mamma, jobba och skapa samtidigt! Så efter en morgon med att leta efter badkläder till Isabella, göra matsäck till Leo, och hjälpa Maja som absolut vill ha mössa och vantar på sig en 25 graders varm sommar dag, tar jag mig en kaffe och skriver mina morgonsidor,…. skriver ner en ny textrad till en ny sång som håller på att födas,…. och samtidigt som jag klär på på mig lyssnar övar jag på låtarna jag ska spela imorgon tillsammans med en fantastisk gitarrist Fredrik Törnvall,…. skyndar iväg till jobbet, men tar med mig mina egna sånger,…. som jag kan hinna öva på lunchrasten, tar med gitarren också förresten!

Tar med mig min lilla konstnär på jobbet, hon ska få ännu mer plats den här veckan!

Välkomna imorgon och lyssna på min och Fredriks musik!

Antikvariatet i Norrköping kl:19.00

Släppa kontrollen

En reaktion på ”Släppa kontrollen

  1. Det fina är att du funnit knepet att ändå stanna tillen stund när livet susar fram med fart man ibland i styr över , är säker på att det kommer ge dig till fina o bra val 🙏🏻❤️🎶Kramar mamma Hoppas det blir en fin kväll på Antikvariatet

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s