”First-thing-first”

IMG_0130

Hur hinner jag med att öva? Hur skapar jag plats i mitt liv för mer musik?

Det är alltid ett problem att hitta en balans i livet för att hinna göra det man egentligen allra allra helst vill. Många av mina sångelever kommer till mig och berättar samma sak. ”Jag har inte hunnit öva!” Och så kommer en lååång klagosång om varför det inte har varit möjligt! Jag vet precis hur det är och jag gör själv likadant många gånger.

Men jag har ett fantastiskt redskap och en metod som funkar för mig varje gång. När jag skriver ner en lista på allt som jag ska komma ihåg att göra och låter alla saker komma ner på pappret, brukar det nästan alltid sluta med att längst ner på lista kommer de där roliga sakerna. För mig står det oftast sjunga, eller ordna något så att jag kan skapa musik, eller gå och uppleva något som inspirerar mig. Det kommer alltid längst ner, efter alla måsten, efter städning, jobb, och andra duktiga saker.

Så jag säger bara; Vänd på listan och börja med det roliga! Du behöver inte städa hela hemmet för att göra det du älskar, allt måste inte vara perfekt och ordnat för att du ska kunna gå iväg och uppleva något härligt inspirerande, du behöver inte vara duktig först för att sen få lov att njuta av din konst, du behöver inte ”betala” för att sen få lov att sjunga. Börja med det viktigaste! Och vad är viktigare än att fylla ditt liv med just det du älskar. Vad är det viktigaste du vill dela med din omvärld om inte det just du brinner för? Har du barn så är detta en ännu större utmaning. Jag har en sångelev som sätter sitt barn bredvid sig vid pianot, och låter ungen spela på de ljusa tonerna, och på det sättet får han sjunga och spela lite själv, med den härliga kryddan av lite inspirerande toner från sitt barn;) Vilken gåva vi ger till våra barn att visa vad vi älskar i livet och visa dem hur de också kan prioritera det de älskar. Det är det viktigaste!

Sen efter vi har sjungit lite, så lovar jag att du har så mycket mer energi att den där städningen går av bara farten, räkningarna blir betalda till skön musik, disken ordnar sig nästan själv till tonerna av nån bra låt du ändå ville öva på, och lösningarna till jobbet kommer under en promenad när musiken kör på för fullt i hörlurarna.

Hitta de där små ändringarna i ditt liv som gör att du faktiskt fick sjungit i duschen, hört din favorit låt i bilen, övat fem minuter innan du lagade middag, och öva sen vidare samtidigt som du tar disken. Fokusera på att göra ”First-thing-first” och så får de andra sakerna bara hänga med av bara farten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s